BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Hasan Basri Çantay İlkokulu

TARİHÇEMİZ..

OKULUN/KURUMUN TARİHÇESİ:

Okulumuz adını Balıkesir"in Köklü ve en eski ailelerinden Kuva-i Milliye Yıllarında Balıkesir ve yöresinde ciddi çalışmalar yapan ve Mehmet Akif Ersoy' a istiklal Marşının yazılması konusunda ikna eden ve İlk Milletvekillerinden Hasan Basri Çantay' dan almıştır.

Okulumuz İl Özel idaresi tarafından 1996 yılında 15 derslik olarak İnşa edilmiş ve İlköğretim Genel Müdürlüğüne teslim edilmiştir, ancak Okulumuz 1996-2009 yılları arasında Hasan Basri Çantay Lisesi olarak faaliyet göstermiş olup 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında Lise kapatılarak Hasan Basri Çantay İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür. 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren İlkokul olarak eğitime devam etmektedir.2020 Ocak ayında Balıkesir Valiliğimizin almış olduğu karar gereğince; binamızın deprem yönetmeliğine uygun olmaması nedeniyle yıkım kararı çıktığından okulumuz Ocak 2020 itibariyle Misafir olarak, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Okan DİNÇER Ortaokuluna taşınmıştır. Hala bu okulda eğitime devam etmektedir.

Misafir Binamız 3 katlı olup 21 derslik, 2 Anasınıfı dersliği, 1 Özel Eğitim sınıfı, 2 idari oda,1 öğretmenler odası,   1 Rehberlik Servisi, 1 memur odası, 1 çok amaçlı salonu,  kalorifer dairesi ve 24 adet tuvalet ve lavabosu mevcuttur.

Yayın: 24.02.2022 - Güncelleme: 24.02.2022 18:18 - Görüntülenme: 203